Modern rear extension of the Bury Saint Edmunds home

This Grade II Listed English Cottage Gets a Picture-Perfect Modern Extension

Posted on
In another fascinating instance of a basic and traditional residence being given a wise and classy trendy facelift, the Properly Road residence in Bury St Edmunds steals the present with revolutionary use of budget-friendly materials. This grade II listed cottage was given a contemporary improve because the rooms at the front of this heritage house have been rigorously and cleverly refurbished. It is the rear extension though that steals the present with its shiny and delightful demeanor that acts as a bridge between basic and modern types. Frameless glazing, oak and brick shape the new addition that now accommodates the kitchen and dining area.

Trendy rear extension of the Bury Saint Edmunds house

Designed by IF_DO, it is the pitched roof the brand new extension that provides it a touch of traditional allure whilst beautiful use of skylights brings in a flood of pure mild. The rear addition acts as a transition zone or types between the prevailing house and the garden, while providing an unabated window into the sights and sounds outdoors. Warm oak flooring of the brand new kitchen sits next to the brick flooring outdoors and delineates it visually with the color palette being stored strictly impartial. Despite the shortage of daring shade and vibrant metallic, there’s lots that pulls your consideration at this revamped English house. [Photography: Mariell Lind Hansen]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *