Tochigi house organized on two floors on a small site

A White Box Family House With Unusual Connections Between Its Rooms

Posted on
We have been interested to see how a house might be designed to ensure privateness for its inhabitant without being utterly reduce out from the environment and the views. We discovered this family house in Tochigi, Japan which provided us a trendy reply to that query. The house was designed by studioLOOP in 2014 and has 103 sq. meters of dwelling area inside.

View in gallery
The home has a very simple design, with volumes that appear to be white cubes
View in gallery
Privacy was an necessary consideration when designing the home hence the closed off partitions
View in gallery
The house only opens up to the south, featuring giant windows dealing with the backyard

There were two main parts that the venture targeted on. One was privateness and as a way to ensure intimate ambiance and design that doesn’t exposes the spaces to the neighboring websites, the architects devised a solution to have a sensible organization of features. They placed all the social and common areas on the ground flooring and the personal areas have been positioned upstairs.

View in gallery
The bottom flooring is totally open to the outdoors on one aspect
View in gallery
In distinction, the spaces upstairs are closed off with a strong wall

This distribution of the areas allowed the architects to open up the bottom flooring to the backyard. They gave this section of the house a glazed facade to the south which allows plenty of pure mild and on the similar time ensures a robust connection with the outdoors. In consequence, the areas feel open and spacious which was the second component the group needed to concentrate on.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *